En toen kwam Jamulus. Hét programma waarin koorzanger TEGELIJK konden samen zingen. Allemaal inloggen op een externe server en gaan met de banaan. De zangers, die dit lastig vinden kunnen gewoon in Zoom thuis meezingen met het Jamulus koor. Appeltje eitje ......dacht ik.

Nou niet dus. Vanaf jan. 2021 heb ik de sprong in het diepe gewaagd en ben ik overgegaan op Jamulus. Ik verzandde gelijk in de digitale wereld van jitterbuffers, serverpoorten en pingtijden. Ik ben niet zo van de handleidingen. Meer van de "plug en pray". Mijn laptop dacht daar heel anders over en schakelde te pas en te onpas zichzelf gewoon uit. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder gehuild heb van frustratie, maar vanaf februari was dat toch echt regelmatig het geval. Dan werd ik s-ochtends wakker met een nieuwe instellingen in mijn hoofd voor het programma. Een instelling waarbij de Jamulus/Zoom lus en retour nou toch écht zou moeten werken. Niet dus....

De weg naar succes leidde uiteindelijk via de hulp van vele mensen, die "gewoon" onbaatzuchtig mij hielpen met allerhande adviezen en digitale tips. Vooral C. (vriend van koorlid I.) heeft werkelijk uren met mij gebeld en mijn pc op afstand bediend. Ongelooflijk hoe iemand, die ik niet ken, mij uren en uren geholpen heeft! Ik noem hem stiekem mijn "Jamulus engel"

Copyright © 2024 DumoSound | Webontwikkeling logo walraven webwerkWalraven WebWerk

Top