Ontdek diverse leidinggevende stijlen, door je eigen team te dirigeren!


Stel je het volgende even voor; afgelopen weekend was ik te gast bij een MT van een grote bank. Zij waren een dagje aan het werk met elkaar op een mooie lokatie in het bos. Ik mocht het "eind van de middag" programma verzorgen, samen met 2 coaches van een consultancy bedrijf.

Ik had een hoek van de ruimte ingericht met een beamer en scherm, waarop de zangteksten zouden verschijnen. Daarnaast stond mijn elektrische piano, waarmee ik de workshop lekker swingend kon begeleiden. Met een wijntje in de hand en een nootje op tafel werd het MT uitgenodigd om met elkaar te gaan zingen. Na een klein kwartiertje waren de eerste zenuwen bedwongen en werd er al heerlijk uitbundig gezongen "With a little help from my friends"! "what would you do if I sing out of tune....".....het maakt niet uit of je out of tune zingt. Laat het oordeel maar varen en geniet.

Wanneer het nummer al een beetje klinkt, wordt de eerste zanger uitgenodigd om te gaan dirigeren. Hoe ontzettend leuk om je collega nu eens te zien in een heel andere rol dan je gewend bent. Dan blijkt opeens de wat minder uitbundige collega al jaren in een koor te zingen en er grootse en swingende moves op na te houden! Hoe verassend. Hoe empowerend. Maar ook.....hoe leerzaam. Het is fantastisch om te zien hoe verschillend iedereen leiding geeft en wat het effect dat heeft op de zangers. Er is geen goed of fout...alleen ervaren en ontdekken. De dirigent krijgt tips mee om ook eens te ervaren hoe het is om meer te sturen, ....of juist minder. Om in connectie te zijn met de groep via al je zintuigen. Om te communiceren zonder spraak...met alleen je houding en je gezichtsexpressie.

Het was een geweldige ervaring voor de hele groep. Het zingen brengt de groep samen tot één geheel. Het dirigeren geeft inzicht en vertrouwen.

Met alle plezier bekijk ik samen met u wat de mogelijkheden voor uw team zijn.

dumosound zangers2

Copyright © 2024 DumoSound | Webontwikkeling logo walraven webwerkWalraven WebWerk

Top